sorrend: hsz/oldal:
FM 16 karrierek

Szevaszam  » 2016-03-29 20:09:44

Hsz.: 70

3. szezon – Kopogtatás az európai porondon (2/1)

A szezonra 240e €-s fizetési keret van havonta, és 225e € átigazolásra, a vezetőségnek középmezőnyt ígértem, mert pénzben nem volt nagy differencia, így nem volt értelme nagyobb célt kitűzni. Ezáltal a játékosok sem lettek stresszesek.
A tavalyi szezon során a szezon meglepetéscsapata voltunk a 6. hellyel.
Idei célkitűzésem a bajnoki cím és a Magyar Kupa döntő volt, valamint egy-két kör az EL-ben.

Igazolások: Mivel a keretet meg kellett erősíteni ahhoz, hogy valamit tudjunk alkotni a bajnokságban, ezért alaposan fel kellett forgatni a keretet: 13 távozó és 13 érkező volt a keretben, távozó oldalon főleg peremembereket cseréltünk azon kívül az 5 játékoson kívül, akik a tavalyi szezonba az első csapatnál voltak. Sikerült igazán jó fogásokat is csinálni:
Gévay Zsolt (DL, Vasas)
Mané (AML, Videoton)
• Filip Twardzik (AML)
• Simon Sluga (GK, Rijeka)
• George Baldock (DR, MK Dons)
Tim Väyrynen (ST, Dresden)
• Matteo Calamai (DM-MC, Ischia)
• Ramzi Aya (DC)
• Nicholas Allievi (DC)
Németh Márió (AMC, Haladás)
Holman Dávid (AMC, Debrecen)
Balogh Norbert (ST, Debrecen)
• Tokelo Rantie (ST)

Az EL-ben az első körben a Zeljeznicar csapatát kaptam, akiket nem kell bemutatni a magyar futball szurkolóknak. Kettős győzelemmel (2-1, 3-0) léptünk át rajtuk, csak úgy mint az osztrák Sturm Graz-on (2-1, 1-1). A harmadik körben azonban megállított minket a PAOK, akik ellen a tisztes helytállás sikerült (0-2, 2-4)

A Szuperkupában a Debrecen 0-1-re elvert minket a hosszabbításban, így nem szereztünk kupát már rögtön az év elején. Szeptemberben meggyőztem a vezetőséget arról, hogy a fejlesztés jó dolog, ezért az edzéskörülményeket fejlesztjük.

Októberben a Fradi és a Videoton is állásinterjúra hívott, de végül inkább a ZTE-vel hosszabbítottam, mert Magyarországon más klub nem érdekel.

Novemberben Szlovákia válogatottja kért fel managernek havi 15e €-ért, amit elvállaltam, így majd a következő selejtezősorozatban vezetem a szlovákokat előre, akik a játékban 28-ik helyet foglalják el a ranglistán.

A bajnokságban összeállt a csapat és a taktikánk is bevált, így a téli szünetben az első helyen teleltünk, egy ponttal szorosan mögöttünk ott van a Debrecen, majd utána 10 pontos hátrányban a mezőny többi tagja. A Magyar Kupában a negyeddöntő vár ránk, miután átverekedtük magunkat a Hajdúszoboszló, a Sopron és a Kozármisleny csapatán.

A téli szünetre nem terveztem nagy átalakítást a keretben, csakhogy az elnök úr úgy fogadja el az ajánlatokat, hogy nem hiszek a szememnek…

Szevaszam  » 2016-02-16 19:42:24

Hsz.: 70

2. szezon – Első év az első osztályban

A szezon előtti cél a tabella első felében való végzés valamint a Magyar Kupa döntő volt. Szeretnék fokozatosan előrehaladni a csapattal, nem szerettem volna irreális elvárásokat támasztani a csapattal szemben. Megvolt a kellő anyagi támogatás, így lehetett erősíti.

Igazolások: Ferenczi Jánost megvettük a Debrecentől a kölcsön vége után (MC, 10k € ), valamint egy rutinos védőt Máté Péter személyében (DC, 12k € ). A védelembe érkezett Szekeres Adrián (DC, Videoton, 45k € ), Baráth Botond (DL, Honvéd, 60k € ), Patrice Ikenne-King (DR, Honvéd, 35k € ). A középpályára kikölcsönöztük Holman Dávidot (AMC, Fradi), Kleinheisler Lászlót (AML, Videoton), valamint Zsótér Donátot (AMC, Videoton), mellettük érkezett még Vass Patrik (AMR, Gyirmót, 200k € ), Marko Pajac (AML, SZEOL, 0 € ). A csatársorba pedig megvettük Igor Coronado-t (ST, Floriana, 90k € ), valamint kölcsönbe érkezett Balogh Norbert (ST, Debrecen).

A bajnokság első felében kerestük a játékunkat és a 10. helyen vonultunk téli pihenőre. A Kupában nem volt könnyű sorsolásunk, az első körben a Gyirmót csak büntetőkkel ejtettük ki, utánuk jött a Soroksár (1-0), az MTK (2-1), az ESMTK (4-1, 2-2). A téli szünetben igazolnunk kellett, mert rengeteg gólt kaptunk a meccseken, ezért a hátsó harmad lett erősítve: Ryan Allsop (GK, 0 € ), Sacha Petshi (DM, 0 € ), valamint Alex Sirri (DC, Alessandria, 130k € ).

A téli szünet után a Kupában jött a Videoton (2-0. 3-3), a Kozármisleny (3-2, 2-2) és a döntőben a Diósgyőr (3-2) ellen nyertük meg végül a sorozatot.

A bajnokságban a meccsek alatt alaposan elemeztem a taktikát és folyamatosan javítottunk a játékunkon, az utolsó 10 fordulóban már látszódott, hogy milyen játékot szeretnénk játszani, végül a 6. helyre jöttünk fel. Végülis teljesítettük az elképzeléseimet, de azért a bajnoki menetelésen van még mit csiszolni.
A bajnokságból a Haladás és a frissen feljutott Dunaújváros esett ki, helyettük a Győr és a Soroksár került fel.

Nekem Balogh Norbert játéka tetszett a legjobban, nagyon gólerős játékos, életveszély a kapu előtt. Házi gólkirály is lett, akit megpróbáltam leigazolni, de a Debrecen olyan összeget kér, amit mi nem engedhetünk meg magunknak.

Már látom a saját játékunkat, illetve azt is hogy rövid a pad és nem elég jó a csapat összetétele, ezért a következő idényre mindenképp jelentősen igazolni kell. Egyértelmű cél jövőre a dobogó és egy-két kör az Európa Ligában.

pedan  » 2016-02-12 19:25:11

Hsz.: 151

Ennek örülök, várom!

Szevaszam  » 2016-02-12 18:00:56

Hsz.: 70

Szia pedan! Igen és csinálom a karrierem, hamarosan jön a beszámoló

pedan  » 2016-02-09 19:01:26

Hsz.: 151

Játszik még valaki a játékkal?
Megmondom őszintén, nekem nem jön be a 16, én továbbra is a 15-tel játszom!
De azért szívesen olvasnám a karrierbeszámolókat!

pedan  » 2016-01-28 21:05:03

Hsz.: 151

Ismerős, én a laptopomat itthon mindig akksi nélkül használom, és épp mentés közben csapódott le az áram, egy 8 szezonos karrier ment a levesbe...

Szevaszam  » 2016-01-28 13:22:42

Hsz.: 70

Sajnálattal hallom
Remélem egy új karrierről még hallunk Tőled...

Casse  » 2016-01-28 12:10:58

Hsz.: 57

Köszi, sajnos nem valószínű, egy túl gyors laptop kikapcsolásnak köszönhetően elszállt a mentésem. Álmomban se gondoltam volna hogy miután kilépett a játékból még a háttérben tovább folytatódik a mentés, amit a leállítás hazavágott...

Szevaszam  » 2016-01-26 14:05:32

Hsz.: 70

Gratulálok Casse, szép eredmény! Várhatunk beszámolót a továbbiakról?
Jómagam elkezdtem a második szezont, mihelyt jön a téli szünet, felrakom a beszámolót.

Casse  » 2016-01-02 15:26:22

Hsz.: 57

Újpest - szezon második fele.

Pihenő után szabadon igazolhatóvá vált egy rendkívül ígéretes fiatal brazil csatár Gustavo akire azonnal le is csaptam.

Sankovic a legjobb középpályásom kijelentette hogy szeretne az iránta érdeklődő BATE csapatához igazolni, próbáltam lebeszélni, de hajthatatlan maradt. Nemsokkal ezután jött is ajánlat érte ami kevesebb volt mint az értéke így elutasítottam.
Erre a játékos elkezdett elégedetlenkedni, aminek hatására megígértem neki hogy átadólistára rakom.
Az értéke duplájáért kiajánlottam mindenkinek, azonnal érkezett is 14 ajánlat amiből 8 meg is adta az árát így azokat el is fogadtam.
2 nap múlva amikor már gőzerővel kerestem a pótlását Sankovic benyögte hogy ő mégsem szeretne eligazolni, és boldogan maradna a csapatnél és hogy vegyem le az átadólistáról

Így az alapcsapat teljesen egyben maradt kizárólag kiegészítő játékosokon adtam túl.
Érkezők - Távozók

A bajnokikat szép arányban hoztuk bár volt olyan hogy a 2-3 védőm is kiesett egyszerre másfél-két hónapra, de a cserejátékosok megoldották a helyzetet.
7 fordulóval a vége előtt meg is nyertük a bajnokságot amire közel 20 éve nem volt példa
Tabella
Kupában átléptük a Debrecen csapatát bekerülve a döntőbe ahol az ősi rivális Ferencváros várt ránk hazai pályán.
Szoros meccsen több kiállítással tűzdelve ki is kaptunk, aminek érthetően a szurkolók nem igazán örültek.
Eredmények
A legtöbb gólt Diagne szerezte, 2 góllal megelőzve a 2 szélsőt Csiki-t és Andric-ot.
Az év Játékosa Csiki lett, az év Edzője pedig jómagam.

A vezetőség és a szurkolók is rendkívül elégedettek voltak a csapat egész évi teljesítményével.
Következő évre tisztes helytállást a BL-ben és újabb bajnoki cím megszerzését tűztem ki célul, valamint a háttérstáb teljes lecserélését.

Casse  » 2016-01-01 14:52:44

Hsz.: 57

Újpest - Szezon első fele

Először is Boldog Újévet mindenkinek!

Újpesti születésem, és a lilák serdülő-ifi csapataiban lehúzott jó pár év után nem meglepő módon a lilákkal kezdtem a szezont.
A vezetőség, és az újságírók a csapatot a középmezőnybe várták, átigazolásokra nem kaptam semmit, és igen alacsony fizetési keretet kaptam kézhez.
Első nap elküldtem a kölcsön játékosok nagy részét, Diagne-t (bár Ő a valóságban nem kölcsönben hanem 4 évre írt alá) hagytam meg.
A csapat jobb szárnya igen gyenge játékosokból állt így azonnal leigazoltam Csiki Norbertet és Mihail Kovacevicet.
Beállítottam az edzésterveket, és 3 megfigyelőt is a stábhoz csaptam mert egy se volt.
Előző játékaim során 3-4 szezonon keresztül finomítottam egy 4-2-3-1, amit "Winger Dominance" -ként aposztrofáltam mert a szélsőjátékosokra épül a csapat, általában ők ketten szerzik a legtöbb gólt a csapatban illetve a bajnokságban is.

Az edzőmeccseket rendre elvesztettük mert végig rotáltam a csapatot, de az éles rajtra készen állt a gárda és sorra hoztuk a meccseket bár az erős ellenfelek ellen becsúszott azért jó pár döntetlen is, a végén pedig a Videotonnak sikerült megakasztania a veretlenségi szériánk.
Kupában viszont a Szolnok ellen majdnem ki is pottyantunk a legelső körben, a 91. percben sikerült csak egalizálni az eredményt aztán a 104. percben a győzelmet erő gólt is megszereztük.
Következő fordulóban magabiztos 5-1-es sikerrel búcsúztattuk a Hajdúszoboszlót, majd ismételten hihetetlenül szenvedve 2-2 illetve 1-1 es végjátékkal idegenben lőtt több góllal sikerült felülmúlni a Kazincbarcikát.
Eredmények

Így a szezon felére megnyugtató 10 pontos előnnyel vonulhattunk pihenőre a mennyiben. Tabella

A szezon második felét még ma frissítem amint befejeztem

Szevaszam  » 2016-01-01 11:53:48

Hsz.: 70

ZTE FC - 1.szezon (2/2)

Ahogy jósoltam, kellett a pihenő a csapatnak, no meg nekem is, megvizsgáltam a taktikát és finomítottam rajta ezt-azt. A téli átigazolási időszakban több NB1-es csapat játékosait is átadólistára tették, de sajnos még nem elég vonzó a csapa ahhoz hogy le tudjunk rájuk csapni. A variációs lehetőségek bővítésére Présinger Ádámot (DL, Gyirmót) és Mervó Bencét (AMC, Sion) vettem kölcsön, utóbbit másfél évre. Mervó szenzációs fogás volt, jól szervezi a támadásokat.
A Kupában az elődöntő sorsolására vártunk a Fradival, a Kazincbarcikával (NB3) és a Szolnokkal (NB2). Természetesen a Fradit kaptuk, akikkel otthon egy 0-0-s döntetlen után a Grupama Arénában 0-2 arányban maradtunk alul.

A bajnokságban elindult a szekér és a 18. fordulótól kezdve végig vezettük a bajnokságot, amit megnyertünk és 7 ponttal a szintén feljutó Dunaújváros előtt végeztünk. A NB1-ből a Paks és a Honvéd búcsúzott, velük cserélünk helyet.

A vezetőség le van nyűgözve, nem várták a feljutást, a szövetség ezt 28e €-val ismerte el Az utolsó fordulóban már bajnokok voltunk, de a hazai meccsre 6.500 néző jött ki ünnepelni (a legnézettebb meccs ezelőtt durván 2.000 nézőt hozott). Az NB2-ben megválasztottak az Év menedzserének, de ez a feljutással gyakorlatilag nem is volt kérdéses.

Nagy erősítések kellenek, az anyagi fedezet úgy tűnik meglesz hozzá, valamint aláírtam az új szerződésem, tehát jövőre pedig irány az NB1!

Köszönöm, hogy elolvastad!

Szevaszam  » 2015-12-27 12:26:07

Hsz.: 70

Sziasztok!

Az utóbbi időben sűrű volt a program, de azért az első félszezonom beszámolóját megosztom Veletek:

ZTE FC - 1.szezon (2/1)

Ebben a sorozatban is az NBII-es ZTE-vel kezdtem el a karrierem, mert elsődleges célom, hogy a méltó helyére vagy még tovább emeljem a klubot. A valóságban nagyon megy a csapatnak, télen a dobogón teleltek, ez is bizakodásra adott okot. A játékban azonban már gyászosabb képet kaptam mind a csapat helyzetéről, mind a játékosok minőségéről. Az igazolásokra nincs elkülönített pénz és a fizetési keret is elég szűkös.

A keretben sok tehetséges játékos van, viszont erősíteni mindenképp kell, mert ez eredeti kerettel nem lehetne a szezont végigvinni kupástól és sérülésekkel tűzdelt naptárral. Az erősítések során egy alkalommal segítségül kellett hívnom a Director of Football-t, mert nekem rosszabb feltételekkel sikerült megállapodnom a játékossal, mint neki. 6 játékos érkezett, Süli András (DC, Gyula, 0€ ), Major Ádám (DR, 0€ ), Luiz Souza (DM, 0 € ), Ferenczi János (MC, Debrecen, 2 éves kölcsön), Baranyai Norbert (DC, Kazincbarcika, 44e € ), valamint régi ismerősként Safet Jahic (GK, 0 € ).

A bajnokságban jól indultunk el, de az őszi forduló végére megtört valami. Egyszerűen nem találtuk a rést a pajzson, utolsó percekben kaptuk a gólokat, így csak a 6. helyen zártuk az őszt. Pozitívum, hogy csak 3 pont a hátrány az éllovassal szemben, de dolgoznunk kell keményen tovább, nekünk a lehető legjobbkor jött a pihenő.

A Kupában az Ebes után a második fordulóban a Paksot húzták nekünk, aminek nem örültem, hiszen viszonylag korán egy első osztályú csapattal kerültünk össze. Végülis tizenegyesekkel kiejtettük az atomvárosiakat, majd ugyanezzel a recepttel a lila-fehér Újpestet is búcsuztattuk. Utánuk már kellemesebb ellenfél volt a Cegléd, majd a Kozármisleny is.

Téli pihenőnket töltve nem tervezek erősítést, csak azoknak a helyére jön valaki, akik távoznak. Cél továbbra is a feljutás, valamint egy Kupa döntő erre az évre, így várjuk a folytatást.

Köszönöm, hogy elolvastad, várom a további beszámolókat!

pauli  » 2015-12-11 08:59:22

Hsz.: 60

Köszi Szevaszam az tippet! Át tudom állítani a csúszkával, hogy legyen átigazolásra pénz, de egyelőre senki sem áll kötélnek
Lehet nem a Bundesliga 2-es játékosoknál kellene próbálkoznom

Szevaszam  » 2015-12-08 14:00:38

Hsz.: 70

Szia pauli!
Gratulálok, örülök hogy új beszámolót olvashatunk. Lehet, hogy tudod, de az is lehet hogy nem: a Board menüben felül (Budget Adjusment) ha lejjebb veszed a fizetési keretedet, akkor lesz átigazolásra pénzed. Már persze, ha a vezetőség engedélyezte ezt neked.
Várjuk az újabb beszámolót!

pauli  » 2015-12-08 13:13:51

Hsz.: 60

Üdv mindenkinek!

A Szeged 2011 csapatával kezdtem egy játékot, eddig Fifa manageres voltam, így az első szezont tanulóidőnek szántam a játékra.
Nehéz is volt átigazolási pénzkeret nélkül erősítést hozni a csapathoz, ezt néhány fiatal tehetségesnek tűnő játékos kölcsönvételével próbáltam megtenni. Illetve volt egy-két ingyen igazolásom.
Összességében talán 3-4 kölcsönjátékos és egy szabadon igazolt játékos voltak azok akik erősítést jelentettek, így vágtam neki a szezonnak.
A felkészülési időszak felemásra sikerült, az alapfelállás és taktikai variációinak begyakorlásához azonban jó célt szolgált.
A bajnokság nyitányán vereség a Mezőkövesdtől idegenben, majd jött egy otthoni gólnélküli x a Dunaújváros ellen. A kupa első fordulójában továbbjutottunk a Sátoraljaújhely ellen. Hazai pályán ezután sikerül pontokat gyűjtögettük az Ajka és a Kisvárda ellen és a Siófokot is sikerült idegenben 4-2-re legyűrni. Ezután a következő 3 meccsen csak 1 pontot sikerült szerezni így a 11. fordulóra a Szeged 2011 csapata a 14. kieső helyre csúszott vissza és még a kupából is kiestünk a Nyíregyháza ellen 2-1-re, pedig sokáig vezettünk 1-0-ra és végig partiban voltunk. Kezdtem kétségbe esni, hogy elpártolt a szerencse mellőlünk és elindultunk a lejtőn. Leszerveztem egy barátságos meccset a Kikinda ellen, sikerült is egy önbizalom erősítő eredményt elérni. Ezután egy 4 meccses győzelmi széria jött a Gyirmót, Vác, ZTE, Soroksár ellen, minden meccs előtt, illetve szünetben igyekeztem hatni a fiúk moráljára, sikeresen. Téli szünetre ezzel így a 8. helyre jöttünk fel. Úgy éreztem jó az irány, leszerveztem jó pár barátságos meccset, ahol tovább búsztoltam a srácok morálját. A csúcspont a Sion ellen mérkőzés volt, ahol 3-1-re sikerült nyerni.
A tavaszi szezon álomszerűre sikerült, sorba nyertük a meccseket, a 17. fordulóra már a 3. helyen álltunk és szorongattuk az éllovasokat. A 20. fordulóban idegenben győztünk Ajkán és ezzel az élre ugrottunk! Elég nagy volt a tömörülés az élbolyban, 6-7 csapat küzdött a 2 feljutó helyért. A fő rivális ZTE végig a sarkamban volt, sőt 2x vissza is vették az 1. helyet. Következett a 28. forduló, ahol idegenben a ZTE ellen sikerült egy 0-0-t elérni amivel bebiztosítottam a bajnoki elsőségemet. A hátralévő két hazai meccsemet győzelemmel zártam így 9 pontos előnnyel nyertem meg végül az NBII-es bajnokságot. A gólkirály is 23 góllal az egyik csatárom, Andorka lett.
Az NB1-hez mindenképp meg kell erősíteni a keretet, a fizetési sapka a 4-szeresére bővült ugyan, de játékosvásárlásra továbbra is 0 Ft fog a rendelkezésemre állni.

Szevaszam  » 2015-11-29 22:53:29

Hsz.: 70

Gratulálok pedan és üdv a 16-os széria fórumján Én is elkezdtem ismerkedni a játékkal, lesz egy karrierem a ZTE-vel szintén, de mellette mást is ki szeretnék próbálni, viszont azt még nem tudom hogy melyik csapattal
Várom a következő beszámolót!

pedan  » 2015-11-25 13:12:54

Hsz.: 151

Hát akkor én meg is törném a csendet. Mivel Salgótarjánnal nem bírok játszani, ezért az elején nem nagyon találtam a helyemet, majd találtam egy DB-t, ami lehetővé teszi angol 10. ligás csapatok irányítását, így ki is próbáltam!

Pewsey Vale 2015/2016 ( 1. szezon )

Ők voltak az előleg leghátrébb jósolt amatőr csapat, így őket választottam, mivel így nem kell pénzt fizetni azokért a játékosokért, akik eljönnek ingyen is! Hoztam is 2 sor csapatot, akik nagyon gyenge játékosok, de sokkal jobbak, mint akik alapból vannak a csapatnak.
A bajnokság nagyon sima volt, kis túlzással rajtcél győzelmet arattunk, már 4 fordulóval a vége előtt biztos bajnok voltam.
Wessex League Division One

A 3 legjobb játékosom osztályzat szerint, csak hogy képben legyetek a liga erősségével :
Christian Millar, a szezon játékosa
Matthew Reece, a gólkirály
Dan Sintim, a gólpasszkirály.

Mondhatni kőkemény angolfocit játszottunk, aminek nem annyira örülök, mivel 32 meccs alatt összeszedtünk 75 sárga és 6 piroslapot...

A szezon végén fél-profik lettünk, így kaptunk egy kis költőpénzt.

Köszönöm a figyelmet, és várom a kollégák beszámolóit!

cech19960320  » 2015-11-14 16:51:26

Admin

Hsz.: 329

Jöhetnek a karrierbeszámolók!