Football Manager 2011 100 %-os Magyarosítás

  • Kurucz
  • 2010-12-22 21:06:29
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
Végre elérkezett a várva várt nap, publikáljuk a teljes magyarosítást a 2011-es szériához. Karácsonyi ajándéknak tökéletes a manager palánták számára. 
Nos, azt hiszem sokatokat meglepett a dolog, hogy karácsony előtt kész lett a magyarosítás. Les Striker, MarcoVB és zsonatan volt a 3 legfontosabb személy, aki sokat tett érte. Én magam voltam a koordinátor a fordítás során. Megemlíteném még Romhányi Kareszt és Ruzsics Lászlót, ők is segítettek picit a fordításban. A rengeteg jelentkező közül zsonatan, Karesz és Ruzsics volt, akitől kaptam vissza anyagot. Minden esetre nagyon nagy köszönet jár a fordításért. Hibák természetesen lehetnek benne, és azt kérem mindenkitől, aki valami hibát észlel, az jelezze nekünk, gondolok itt elírásra, angol szövegre, stb... 

És akkor a telepítés: 

Töltsd le a kommentár, a kezelőfelület magyarítást és az adatbázis magyarítást, de egy csomagban mindent megtalálsz, ami kellhet, és bent kell lennie a tömörített fájlban az említett fájloknak. A tömörített állományokat csomagold ki egy üres könyvtárba (A kicsomagoláshoz 3-as, vagy újabb Winrar szükséges!). Ha a kicsomagolás során hibaüzenetet ad a Winrar, akkor vagy újabb verziót kell beszerezned belőle, vagy – és ez a valószínűbb – újra le kell töltened a hibás filet, mert az előző alkalommal megszakadt a letöltés.

A kicsomagolás után keletkezett állományokat a következők szerint másold be az FM2011-be (de előtte biztonsági mentést csinálj az eredeti fileokról! Mindhárom filet másold be a lentiek szerint!):

A German.ltc filet az FM2011 \Data\Languages\ könyvtárába.

A magyar.xml filet másold be a Documents and settings\<felhasználóneved>\Dokumentumok\Sports Interactive\Football Manager 2011\editor data\ könyvtárba. (Ha nincs ilyen akkor létre kell hozni.) Ha szeretnél további ligákat aktívvá tenni, akkor az „Adatbázis magyarítás liga aktiválókkal” menüpontban levő filet töltsd le, és abból az „Aktivalas” könyvtár tartalmát is másold ugyanebbe a könyvtárba.

Normál esetben az alap magyar nyelvű kommentár fileokra van szükséged. Ha valamiért mégis angolul jelenik meg a meccs kommentár, akkor az alternatív magyar kommentár filera lesz szükséged. Másold be az FM2011 \Data\events\ könyvtárba. Ha felraktad a 11.2.0 vagy 11.2.1 patchet, akkor az events.cfg-t a \data\updates\update-1120\events\ könyvtárba is másold be!

Ez után indítsd el a játékot. Alul a Preferences gomb megnyomása után a Game fül General Settings részében keresd meg a Language: sort, és válaszd a magyar nyelvet. Kapcsold be az „Always reload skin on confirm” (Mindig újratölti a felületet elfogadáskor), és ki a „Skin cache” (Felületcache) opciókat. (Ha szeretnéd a német válogatottat is normális formában látni, akkor az „Egyéb fájlok” részben vedd ki a pipát a „Fake” elől!) A menüben (az eredeti skinben jobb oldalon lent) a Confirm gombbal véglegesítheted a módosításokat.

Az adatbázis elemek sajnos csak új játék indításakor tehetők magyarrá, mert adatbázis-módosításnak minősülnek. Ehhez új játék indításakor az adatbázis kiválasztásakor a választóablak aljában találsz majd egy jelölőnégyzetet (Editor adat fájlok változtatás). Ezt pipáld be, és a következő képernyőn válaszd ki a magyar.xml-t, illetve ha valamely további ligát is szeretnél aktívvá tenni, akkor a megfelelő adatbázis módosítót is. Utóbbinál figyelj arra, hogy egy időben egy adott ország ligáira csak egy editor fájl lehet érvényben, tehát ha pl. a magyar bajnoksághoz más (pl megyei bajnokságokat is tartalmazó) xml filet akarsz használni, akkor a magyarításban levő NB3 aktiválót ne jelöld be!

Ha megkezdett játékra (mentésre) töltöd rá a magyarítást, akkor az adatbázis elemek németre változnak. Ez elkerülhető, ha letöltöd az angol adatbázis fájlokat is. Ezzel az adatbázis elemek angolok maradhatnak. Csomagold ki, majd a benne levő alkönyvtárak mutatják, hogy melyik fájlt hova kell másolni. Ott már lesz egy ugyanolyan nevű fájl, azt nevezd át, vagy másold ki valahova, hogy ha szükség lenne rá, akkor vissza tudd állítani:
- Az 1100 alkönyvtárban levőt a Football Manager 2011 \data\db\1100\ könyvtárába kell másolni.
- Az 1110 alkönyvtárban levőt a Football Manager 2011 \data\updates\update-1110\db\1110\ könyvtárába kell másolni.
- Az 1120 alkönyvtárban levőt a Football Manager 2011 \data\updates\update-1120\db\1120\ könyvtárába kell másolni.

A játék a korábban jelzett beállítástól függetlenül is használ cachet. Ha a játék valamelyik fájl bemásolása után nem indul el (nem jön be a főmenü), vagy nagy része angolul jelenik meg, akkor keresd meg a Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Sports Interactive\Football Manager 2011\Cache könyvtárat (eredetileg rejtett könyvtár), és töröld belőle a German és English alkönyvtárakat. (Windows 7 esetében a Documents and Settings helyett/mellett a Users mappában is lehet!) A cache törlése akkor is ajánlott, ha korábban felrakott magyarítást frissítesz újabb ltc-vel.

Lehetséges hibák, és kezelésük:

Nem jelenik meg a magyar a választható nyelvek között: nem, vagy rossz helyre másoltad a german.ltc-t.

A magyar nyelv kiválasztása után sok szöveg angol marad: a fent leírtak szerint töröld a játék cache könyvtárát

Az ország, bajnokság, egyéb adatbázis elemek németül jelennek meg: ha nem indítottál új játékot a magyarítás felrakása után, akkor ez sajnos természetes. Ha új játékot indítottál, akkor elfelejtetted kijelölni a játék indításakor az adatbázis-magyarítás xml fileját. Az angol adatbázis fájlok használatával visszaállíthatod őket angol nyelvűre.

A játék kilép meccs kezdése előtt: ez akkor lehet, ha december 2-án töltötted le a meccs-kommentárt. Ebben az esetben töltsd le újra! A másik lehetséges eset, hogy a 11.2 patch felrakása után az events.cfg-t nem másoltad be a patch events könyvtárába.

Crash dump error: ezt alapvetően nem a magyarítás okozza. Közvetve okozhatja, ha a meccs-kommentárt nem másoltad a megfelelő helyre. Leggyakoribb oka valamely egyéb kiegészítő (pl a huge adatbázis) hibája, vagy túl nagy memória igénye.

Ha valami probléma akadna: lstriker@freemail.hu 
http://huncm.freeweb.hu/ 
  Kapcsolódó fórumok    
  Kapcsolódó letöltések    
  « vissza a főoldalra  
  pepsifoci.hu    

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások26  

MarcoVB

2011-01-17 21:45:09 [26]

FIGYELEM!

A http://huncm.freeweb.hu/ oldalról tölthető a magyarítás új verziója (3. kiadás).

Két fájlt töltsetek le, egyrészt a kezelőfelület új verzióját, másrészt az Adatbázis magyarítást (liga aktiválókkal). A régebbi fájlok felülírása után csináljatok egy felületcache újratöltést (Beállítások menü, "újratöltés elfogadáskor", mint a képcsomagok esetében szokásos), hogy működjön.

Bővebb leírás a kapcsolódó fórumban.

kozipetya

2011-01-08 13:11:26 [25]

Hagitomi!
a játék méretéből...min 2.4GB-nak kell lennie,a herélt(pl orosz) nincs 1GB-sem!egyébként ha tényleg a leírtakat csináljátok szinte 100% magyar lesz,1-2 szótól eltekintve!nekem a párbeszédeknél van 1-2 angol szó csak...nagyon köszönöm a segítőknek és a fordítóknak!!

hagitomi

2011-01-08 12:13:27 [24]

Mindent a leirtak szerint csinálok még sem magyar,jó helyre raktam german fájlt is ...
Honnan tudom h ez az orosz verziom van-e?!?

Les Striker

2011-01-06 19:39:50 [23]

További hibalehetőségek: orosz tört verzió, illetve az FM10 german.ltc-je

MarcoVB

2011-01-06 17:41:39 [22]

Látatlanban arra tippelnék, hogy a 'german.ltc' nevű fájlt nem jó helyre pakoltad.

1) A cache fájlokra szüksége van a programnak a működéshez. A kitörlésre és újragenerálásra a frissítés/átváltás utáni hibátlan működés miatt van szükség.
2) Nézd végig a huncm oldalon a leírást, mindent jó helyre tettél-e. Háromféle alkotóelemet cuccot kell letölteni, de van, amelyiket több helyre is be kell másolni, a patchelési állapot szerint.
3) Esetleg nézz be a fórum 'Magyarosítás' rovatába, hátha valakinek pont ugyanez volt a problémája.

hagitomi

2011-01-06 16:49:39 [21]

Sziasztok!

Kérlek segitsetek!Mindent a leírtak szerint teszek de valamiért csak a meccs kommentek vannak magyarul!Probáltam ezt a catch törlést, de nem tudom kitörölni a fájlokat mert ahogy elinditom a játékot újra ott lesznek a mappában!De lehet nem ez a baj!De akkor mi?!?Kérlek segitsetek!Elöre is Köszi!

Zsoltipapa

2011-01-03 21:56:56 [20]

Üdv!
A magyarosítás sikerült, köszönöm!
Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy a huge database kiegészitést miért nem tudom megcsinálni vajon????
Win 7em van, ugy csináltam ahogy irva van az oldalon és mégse választható, csak a kicsi és nagy adatbázis, illetve a beállitás!
Valaki segitsen kérem!!!!
Ezer köszönet!!!
Várom a válaszokat!
üdv fm barátok

senshy

2011-01-03 14:30:12 [19]

Nagyon köszönöm! fordítva volt nekem kipipálva a felület cache ez volt a gondom

Kurucz

2011-01-03 12:18:07 [18]

Nézzétek meg, hogy graphic vagy graphics mappátok van, nem mindegy...graphic mappa legyen, a beállításoknál meg legyen bejelölve a felület újratöltése elfogadás után, felület cache-t kapcsoljátok ki.

Gyurmi

2011-01-03 12:05:48 [17]

Hello!

Nekem a facepack feltelepítése után tűntek el a mezek ill. a csapat zászlók. Tudtok erre valami megoldást?

senshy

2011-01-02 17:07:19 [16]

Sziasztok!

nekem sikerült a magyarosítás minden rendben csak 1 problémám van. Eltűnt a mez, a taktika térképen a játékosok is (ahol a felállást állítom be) Nem tudok rájönni hogy mi a gond. Kérlek segítsetek mert kicsit zavaró hogy nem tudok taktikát változtatni

Les Striker

2010-12-30 19:03:15 [15]

Zsoltipapa: ennek kétféle oka szokott lenni: vagy az FM2010 magyarításával próbálkozol, vagy valami herélt (pl orosz) verziód van a full FM2011 helyett.

Zsoltipapa

2010-12-30 14:28:18 [14]

Üdv !
Én elvileg mindent leírás szerint csináltam, mégsem vált magyarra hiába választom ki a magyar nyelvet, már a new game-nél se vált át magyarra!
Mi lehet a probléma??
Fenn van 2.1 patch de betettem oda is a dolgokat és igy se ((
Tudna valaki segiteni?????

chelseaisti94

2010-12-29 13:12:21 [13]

Igen köszönöm az updatesbe nem másoltam be, most már jó!

Les Striker

2010-12-29 12:36:52 [12]

Idézek a fenti leírás lehetséges hibák, és kezelésük részből:
A másik lehetséges eset, hogy a 11.2 patch felrakása után az events.cfg-t nem másoltad be a patch events könyvtárába.
A pontos elérési utat megtalálod még feljebb.

chelseaisti94

2010-12-29 00:50:32 [11]

Üdv!
Nekem is lenne egy kérdésem.Már egy meglévő mentést akartam folytatni,minden magyar volt(egy német szóval találkoztam csak),szóval minden rendben de amikor egy meccset szeretnék játszani akkor kidob(win7 keresi a probléma megoldását).Idáig rendesen ment.Kipróbáltam hogy a kommentárt visszarakom angolra de akkorse volt jó.Valaki megtudja mondani hogy mit csinálhatnék?
Előre is köszönöm!

Kurucz

2010-12-27 13:29:28 [10]

Azért van 5 fájl mert a leírásban mindent megtalálsz, ha nem működne a dolog, pl az alterantív magyarosítás..

MarcoVB

2010-12-26 18:33:44 [9]

Ha menet közben rakod fel: a kezelőfelület magyar lesz, de az adatbázis elemek egy része valószínűleg németre vált. Ki kell próbálni. Ezen segíthetnek még az "angol adatbázis fájlok", azok felrakásával az adatbázis elemek angolul maradnak, bár ezt magam nem próbáltam ki.

Az adatbázis elemek a "magyar.xml" fájlban vannak, ez teljes értékűen csak akkor tudod használni, ha új játékot indítasz (és a kezdéskor aktiválod ezt az 'editor fájlt').

kozipetya

2010-12-26 18:24:51 [8]

köszönöm a gyors hozzászólást!megpróbálom újra!egy kérdésem lenne...tudom szájbarágós,de lehet más is,nem csak én vagyok nehéz felfogású!
a kérdésem a következő: már folyó bajnokságot,utólag nem lehet magyarítani?konkrét példa,olasz1.osztályt nyomom,második év....hogy magyar legyen,újat kell kezdenem?
kösz még egyszer a gyors választ!
üdv!

MarcoVB

2010-12-26 18:08:38 [7]

Most is csak 3 féle dolgot kell feltenni, de van pár alternativ fájl is arra az esetre, ha valami alapból nem működik, illetve a nyelvi adatbázis esetében van egy extrákkal ellátott változat is.

http://huncm.freeweb.hu/

Itt találod a dolgok részletes leírását.

kozipetya

2010-12-26 17:56:46 [6]

üdv mindenkinek!
gondolom nem csak nekem nem világos az itt leírtak!régen volt 3 dolog amit át,illetve felül kellett írni....most a letöltésnél van 5rész!
alt1100-ez mire való és hova tegyük(events-et írjuk felüll?)
angol( ez akkor ha nem müködik a magyarítás?)
ev1100(szintén events) de, hova?
FM1100(itt GERMAN van,ez gondolom a magyarítás-languageba rakni?)
magyar- ez mi és hova?
magyar1-szintén,és mi az az akitiválás?
csupán "ennyi" a problémám!
Remélem tudtok segíteni, és köszönet a magyarosító csapatnak!sok-sok fanatikusnak tették még játszhatóbbá ezt a remek játékot!
várom mihamarabbi segítségeteket!
üdv!

SpangliForce

2010-12-26 09:14:51 [5]

RESPECT minden fordítónak....

Kimi222

2010-12-23 13:35:59 [4]

Valaki segítene?
Mindent bemásoltam a leírás szerinte.
Letöröltem a cache-t a rejtett mappából.
Mikor beléptem a játékban átállítottam magyarra a nyelvet.
Kipipáltam amit kellett de a játék nem vált magyarrá,csak az országok és a kupák neve.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm!

Pleti

2010-12-23 09:39:39 [3]

KÖSZÖNJÜK!!!

Nagyon frankók vagytok!!!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet Mindenkinek!

Hali

Gyurmi

2010-12-22 22:11:43 [2]

Micsoda karácsonyi ajándék!!!! Hatalmas köszönet!!!! És persze kellemes ünnepeket mindenkinek)))

Mammut

2010-12-22 21:51:25 [1]

Remek lett! Köszönet érte mindenkinek!!!!